I made this widget at MyFlashFetish.com.

Thursday, April 30, 2009

Bila Dah Malas !!!

Assalamualaikum wbt ...:n3sl0_20:

:n3sl0_104:semua ...:n3sl0_01:..Rindu haku ke ? :n3sl0_25:
Sori sengsangat kat semua yang jenguk blog aku ni...
Sbenarnya haku dah xde mood + malas nak berblogging:n3sl0_76:
( Bila dah malas tu..mcm2 alasan laaa keluar.. kes nak lepaskan diri la ni )
Memang dah lama betol aku x jenguk blog KESAYAM-ngan aku ni :n3sl0_25:
Kali ni aku hapdate laa jugak :n3sl0_25:..
bagi lepas rindu haku kat blog ni...
dan bagi lepas rindu korang kat haku...:n3sl0_26::n3sl0_28:
Thanks sengsangat kat kenkawan yang rajin biu blog ni...
Kalo haku rajin..aku hapdate lagi ekh...
Kat bawah ni aku sediakan pantun khas utk tatapan korang :n3sl0_21::n3sl0_06:


--------------------------------------------

bila dah malas
Budak kecik
Bila dah malas
Menangis kuat cakap pun dah tak jelas
Bila tak berenti telinga dipulas
Kira untung la tak ditepek dengan buku atlas

Budak sekolah
Bila dah malas
Depan makbapak hari-hari beg digalas
Pergi sekolah minum air segelas
Terus hilang kononnya pergi ke tandas
Kalau kantoi memang dirembat tanpa belas

Student U
Bila dah malas
Berlakon semangat nak pergi kelas
Tengok muka pun dah tau datang tak ikhlas
Macam salin nota padahal banyak surat cinta nak dibalas

Orang bujang
Bila dah malas
Basuh baju dah tak dibilas
Masuk kerja pun pukul sebelas
Bila bos tanya asyik-asyik alasan perut memulas

Blogger
Bila dah malas
Tulis lebih kurang bahasa tak beralas
Tak ambil kisah bila diulas
Apa nak peduli komen orang katanya "no class"

Sekian...pecah kaca pecah gelas...
Ni entry dari aku yang malas
Pasni jgn suruh aku hapdate lekas-lekas
Aku mintak diri dulu lasssss...
Aku ngantuk mata nak tido dulussssssss...
hars hars hars harssssss....<--------( ni gelaks okeys )
gelaks akus puns dahs kuars hurufs "S"
waskaskaskaskasssssssss

Eh..Lupa plak aku...
sejak aku tak aktif berblogging ni.. aku tgk dah ramai kengkawan dlm list Ym aku dah ada blog..
Tahniah laa..wat Cici..Kiwi..Rap...Farah... Majulah blog utk diri sendiri & sila tepuk utk diri sendiri gak ... wakakakaka... ( dah start merapu) Pada yg aku tertinggal nama tu..sori la eh...
Ok mintak diri dulu ler.. Sebelom aku start merapu meraban lagi...

:n3sl0_02:T-A-T-A:n3sl0_02:

9 comments:

mawaddah said...

les...windu kamu :(

Krasz bAtu said...

best pantu tuuu

sharksuke said...

neslo ais satu.
lama x rasa neslo ais die.
xkn malas dh wat kot.

lizz said...

muahaha. aritu, aku cam super rajin. tp,dh 2 hari ni..tibe2 mud malas menjelma. wahaha

░♥si lampu neon♥░ said...

apesal da tak rajin ni?

JP rafflesia said...

terer gak ek b'pantun...
wat ak t'ingt kat sorang mak cik kat kg ak...

ruffdaEmogurl said...

adeh windu la dgn kamu nyew entry...bile mau update lagi?

dunspeak♥ said...

sila rajinkan diri kamoo ;)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)