I made this widget at MyFlashFetish.com.

Thursday, January 15, 2009

Burrp !!!


:n3sl0_14:Kamu Kerap Sendawa ?!!!


Ok..kali ni saje nak update pasal sendawa ngan korang....
Tu pun pasal aku kerap je sendawa hari ni...
Banyak betol angin dalam badan aku ni...
Tapi walau aku kerap sendawa...aku ada masalah utk kentut...
wakakakaka...
nape aku susah nak kentut erk?:n3sl0_38:
siak je soklan....wakkaakaka
:n3sl0_40::n3sl0_40::n3sl0_40:

Sendawa dikaitkan dengan jumlah udara yang berlebihan di dalam perut.
Walaupun tidak merbahaya, sendawa yang berlebihan boleh mengganggu si penderitanya.
Gangguan ini berkait rapat dengan pengambilan makanan.
Makan terlalu cepat atau makan sambil bercakap boleh mempengaruhi masalah ini kerana ia meningkatkan jumlah udara yang korang telan...
Walau apapun...sendawa di hadapan org adalah satu kelakuan yang kurang sopan...

Jawapan pada soklan aku tadi....
masalah nak kentut...
:n3sl0_26::n3sl0_26::n3sl0_26:
kat sini aku nak kongsi satu tips...
yang aku jumpa...bukan aku saje2 reka oke...

:n3sl0_14: Tips Buang Angin


Menurut kajian, seseorang yang mengalami masalah membuang angin disarankan untuk menjadikan olahraga sebagai rutin harian. Aktiviti fizikal membantu mengeluarkan angin daripada tubuh dengan cepat. Ia juga boleh mengelakkan masalah kembung perut....


~~~ Sekian ~~~

23 comments:

mawaddah said...

ahernye ko hapdet gak ek...

tp tol tu...aku klu rs cam kembong je pewut aku akan melompat2 bintang..

sambil lompat2 tu la angin pun kuar...kui kui kui

sekian--dr aku yg berangin--

]¦•¦[ ŋ3ŝŁ0 ]¦•¦[ said...

hah? :-o

biar betik ko ni lana?
ko men lompat2 je leh kentut ke?

seyes..aku kejut...
:geleng2mulutlopong:

×÷·.·»BèCå_$åK†i«·.·÷×™ said...

cik neslo..sila minum teh halia dgn kadar byk bg buang semua angin2 kamoo itu...
dan juga sila tutup mulut supaya angin tidak masuk lagi kedalam bdn kamoo...
wakakakakkakaa....

]¦•¦[ ŋ3ŝŁ0 ]¦•¦[ said...

erk..beca...
aku owez tutup mulut apa...
kamu nih..... :-w

Aku-Ida said...

tu arrr aku lak pedih2 je ulu hati ni.. pastu nk kentut je... adekah pedih ulu hati disebabkan angin wahai tuan profesor neslo...nk sendawa je... nk tercirit pon ade

]¦•¦[ ŋ3ŝŁ0 ]¦•¦[ said...

adoiiii....
ko jgn tercirit kat sini dah laa...
berbau blog aku ni nanti....

sama laa..aku pun pedih ulu ati gak ni...satu ari ni duk sendawa je keje...angin la tu...
tp nape aku xde kentut2 cam ko erk...
aku dah try stail lana.. men lompat2...tp x berkesan...

aku rase...kalo aku amal petua lana ni mesti naya aku nanti..
apa taknya...kalo lompat je mesti kentut... jadi tabiat la pulak...
wakakakakak

Aku-Ida said...

senang cite..sapulah balm atau pati halia... takpon makan makanan yg berlada hitam ... heh heh heh

]¦•¦[ ŋ3ŝŁ0 ]¦•¦[ said...

ok..thanks utk tips tu...
hehe...

ari ni dah ok dah...
aku bedal air coke...
salah satu cara aku buang angin...
wakakakakak...
tp tak leh amal selalu laaa ...
kencing manis lak nanti...

tempayanbudu said...

Salam..

coke...!!!

Boikot...!!!

]¦•¦[ ŋ3ŝŁ0 ]¦•¦[ said...

wassalam...
ooo..boikot erk...
utk perubatan xpe yeop....
aku kan tak sihat...
muahahahahah

~Cinta Milo Ais~ said...

banyak sangat makan angin nih hehehe...

ApIzz v6 kid said...

test buang angen jap kt sni..kakakakaka...

mawaddah said...

nes bile ko nak hapdet lg ni...

aku suda ketagih...

--sekian--

dr aku yg ketagih blogging..

+dat!n iLLiani ariFFin+ said...

post ni mmg bagus tul la...hahhahahahah....si comot ni....kate die cmtuh..hahahaha...momot2...

]¦•¦[ ŋ3ŝŁ0 ]¦•¦[ said...

~~~ cinta milo ais ~~~

tu la pasal..byk sangat mkn angin ni...jom mkn angin sesama...
:ngapngapngapppp...mkn angin dpn kipas angin:



~~~ Apizzzz ~~~

balew aok nih...busuk kohong laa..
tercirit ke apizz????
wakakakakaka



~~~ mawaddah ~~~

adesss...aku malas tol nak hapdate ni...mlm kang laa...hehe



~ +dat!n iLLiani ariFFin+ ~

fuhhhh..panjang tol nama..susah nak taip...
bagus ke posting ni ???
auwww..malu i ... : mukameyah :
thanks...hikhikhik

chi am said...

ape busuk sangat entri nih? ihihi ;P

]¦•¦[ ŋ3ŝŁ0 ]¦•¦[ said...

~~~chi am~~~

apa yg busuk ?
tak paham aku....
ke sebab apiz ngan ida tercirit kat atas tu kot....
wakakakakak

[yAN!e][pUTraJAya] said...

neslo....
yanie pun alami masalah yg sama

susah nak kentot
bnyk angin arr dalam badan nih

pastu perut mula la munyik2...

hadoi....hehhehe

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥


*********************************

sp0n63 said...

muakakaka..
ooo..kalau makan sambil cakap,kite telan angin skali ea?
baru ku tau..hehehe..
kalau kentut sambil becakap mcm mane??
muakakakakaakaka

s3m3m3h said...

---klau mkan sorang2 mmg lah xbercakap...tp klau mkan ramai2 xkan xbrckap gak....nnti org kata pe plak....hehehe...saja nk mnyemak kat cni...

inn said...

entry?cye wat nie sebelum cye add kmu lg..xde niat nk tiru2..sebab cye cari gambar kat google gne word sendawa.

um,xpelah..

demi reputasi cye dan cye xnk gaduh..cye mengalah..cye delete idea cye tue..maaf wat kekeliruan.

wan muhamad zaidi said...

sememangnye kentut baik untuk kesihatan manusia.. =)

Danish said...

kalau makan banyak memang la sendawa...tambah perut pulak tak jaga...hurmm