I made this widget at MyFlashFetish.com.

Sunday, January 4, 2009

Award & Tag 2009



First of all aku nak ucapkan Selamat Tahun Baru wat semua kengkawan yg view blog aku nih....rasenya lom terlewat lagi kan....
Lagipun memang aku saja pilih 4hb Januari 2009 baru aku nak hapdate.... sebab apa? sbb aku suka nombor 4...mmg niat nak hapdate 4 hb...( hahaha..dan2 cover )
Alang2 dua org tag aku benda yg sama
sori wat korang2 yg dtg blog aku ni...aku dah lama x hapdate... dah bersawang pun blog ni...Sebenarnya aku ketiadaan mood nak hadap blog...kalo dah nak hadap blog pun aku malas, apatah lagi nak menghapdate nya....
Memamg antara azam aku nak kurangkan aktiviti online aku...atau dengan kata lainnya nak blah terus dr dunia blogging atau ym ni...
Maybe ni antara tag dan award terakhir yg aku dapat...hehe...


Malas nak citer panjang..meh kita tgk tag tu...
To Mully & Ida...aku dah jawab ni.....

:cinonet_17:
Org 1st yg tag aku namanya Mulhayati Bt Musril atau senang dipanggil Mully atau Mul. Dia suka karaoke...sama ngan pengTAG aku yg sorang lagi tu. Dia cakap buah hati dia nama Fitri...Mully ni suka shopping...tp aku x tau dia gi shopping ngan apa...maybe ngan mak dia kot..atau dia nak bas ke lrt ke..x tau laa..pasal dia xde kete...Dia ni anak sulung dr 4 adik badik...tinggi 156cm je...saiz kasut 7...wakakakaka...detail aku citer ni...dia ni pemalas...(dia cakap bukan aku reka)... Kadang2 garang..... Suka tahan bila lapar....( kena gastrik baru tau ) selalu pengsan tak tentu masa.... ( sbb tahan lapar la ni ) seorang yg lemah semangat(salah satu penyebab pengsan jugak ni...kalo x caye cuba ko usik hantu kat dia.....) dan beliau ni susah nak beramah dengan orang yang baru kenal dan baru jumpa.Sangat teringin nak kawen...hehe
:cinonet_24:
Org kedua TAG aku...x lain dan tak bukan cik Ida atau Aku-Ida... Pangkal nama dia Nurul...xleh cakap nama penuh...kang dia marah lak...nak tau lebih lanjut kena tanya tuan empunya body... sedang hangat bercinta...ada kucing nama nome....baik budaknya...x dekut ilmu...yang penting gebu...rase nak geget2 je jari jemari dia...hahaha....sangat suka berkaraoke...dia ada geng nama Lana...kroni koke dia la tu...Epe lak pah ceroh tunggu dia koke lagi...huhuhu... Ok sambung balik... dia suka lukis...dia owez wat aku jeles ngan hasil lukisan dia...suka kaler biru... Pernah jadi superman a.k.a superwoman...wakakakaka...nak tau kisah superman tu...sila gi blog dia... dia pernah bawak remote control jenjalan tanpa sengaja...wakakakak...dia nampak lembut...tp time marah...semua benda kuor dari mulut ngan jari dia...wakakakak... jgn marah2 haaaaa... Bf dia aku kenal...manis org nya...cam askar pun ada, paling mahal tang misai dia...hehehhhh Promot sket ....tp bagi aku..ida ni seorang yg simple dan leh dibuat kawan... (bukan ampu oke)


10 of my facts and hobbies:

:cinonet_48:Seperti yg korang tau..aku seorang pompuan....berbintang aries... Nama aku Betty...wakakakaa...caye tak? hahhaaa...aku tipu..sila jangan percaya !!! Tak suka kaler pink...tp lagi aku x suka , lagi banyak brg2 aku kaler pink...x tau la nape...mcm template blog aku ni pun bukan aku yg pilih...Buah hati aku yg pilih...huhu...xpe...asal dia suka...aku pun suka gak...cewahhhhhh !!!
:cinonet_10:Seorang percinta yg setia...Tak kira la cinta apa pun...hubby aku ke...gadget2 aku ke...semua benda2 di sekeliling aku ada sentimental value...brg2 lama, masa aku kecik2 dulu pun masih aku simpan...x kira la apa benda pun..kalo dah aku sayang...aku akan simpan...dan aku still setia pada no.fon aku yang dulunya tmtouch dan kini celcom..bapak lama tu...bukan xde nombor2 lain yg leh gugat iman aku..tp tu laa...aku ni setia...
:cinonet_12:
Sangat sukakan nombor 3, 4, 7 , 21 ,30....jersi aku wakil skolah dulu nombor 4...my lucky number....walo kaum cina cakap 4 tu mati atau xde ong...apa aku dulik..lantak ko la labu...aku dah suka..nak kata apa lagi kan...
:cinonet_32:
Aku suka makan...dan aku suka badan aku gemuk...tp kalo badan aku naik...pipi aku lak macam kena pam...kat situ je yg naik...wakakakak...sangat susah nak naikkan badan...tp sgt senang nak turun berat badan....urm camne tu...aku pernah mkn kandos tiap2 hari supaya berat aku naik...dan aku berjaya..tapi kejap je turun balik...adesss...sakit ati aku...
:cinonet_18:
Aku suka mancing...mancing ikan..bukan mancing org...2 hari lepas aku tgk ada byk anak ikan haruan kat belakang umah aku...tp xleh nak gi...air dalam...lagi pun ari tu aku nampak ada ular lam air tu..x berani aku nak masuk...tgk je la anak2 haruan tu dlm kegeraman... Aku leh berenang tp xleh lama2..aku semput...bila aku semput aku rase nak muntah... Bila aku muntah..sure org yg tgk aku muntah pun muntah gak...hahaha..nak tgk ke?
:cinonet_49:Aku suke tgk citer seram...x kira la bape seram pun...tgk sengsorang pun aku x kisah... tapi siap la kalo org yg tgk citer ngan aku tu...pasal bila aku tgk citer pape pun aku kusyuk... kalo time adegan kejut aku jerit... tu pasal adik2 aku xmo duk dekat ngan aku time tgk citer seram...wakakakka.... time sedih plezz tolong sediakan tisu..pasal aku akan nangis gak...wakakakakaka
:cinonet_22:Kalo korang nak tau aku ni latah...ntah camne laa leh ada..sbelom ni ok je ..ada kawan skolah aku masa form 3..salu latah...aku pernah usik dia...sbb tu kot kena kat aku...nasib laaa...Tapi latah aku x teruk laa...time org sergah aku ngan cuit pinggang aku je...tp skang dah kurang la latah tu...aku paksa adik aku usik aku time aku wat keje... nak biasakan diri...Alhamdulillah berkesan walau tak ilang 100%.
:cinonet_42:
Aku suka baca novel grafik...dah byk koleksi aku...ni semua adik aku punya pasal..dia yg start beli dulu...bila dah baca..jatuh cinta lak...novel pun aku ada byk...kalo time aku start baca...jgn kaco aku kalo taknak kena marah...seyes aku sanggup duk terperap je semata-mata nak hayati isi kandungan novel tersebut....
:cinonet_23:
Aku x suka bercakap...ntah laaa...dari kecik aku camni...mmg pendiam...sepatah org tanya..stengah patah aku jawab... pemalu pun ada kot...dalam kelas dulu aku langsung x cakap ngan bebudak laki lam kelas aku..melainkan dorang start cakap ngan aku...x tau la nape...sampai ada dak tu kol aku pas dia tukar skolah..dia tanya nape aku x pernah cakap ngan dia... wakakakakakakak..lawak siot.....tp tu time skolah... Yup !!!Aku normal oke...toksah tertanya-tanya laaa... aku bukan gay..eh gay lak..wakakaka ...
:cinonet_06:Azam tahun ni sedang cuba nak kurang kan kegiatan online ni...ym ke blog ke...kalo boleh nak blah terus laa..abis citer...lagi satu aku nak simpan rambut panjang lak...wakakakak dah lama x simpan rambut...skang ni pun takat bahu je...asal panjang je aku potong..panas laaa... Kali ni nak terai simpan lak... ntah dapat ke tidak ...hahaha

Peraturan untuk menerima award ini ialah:

1. Copy badge “2008 Cute’s 3logger Award” di atas untuk diletakkan di blog anda.

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).

4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.

5. Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan “anda telah di tag - sila layari blog untuk mendapatkan award anda”.


Sebenarnya aku tak tau nak pilih sape... terima je la erk pada nama2 kat bawah ni erk

~~~ s_p_0_n_g_e ~~~

harap ko leh wat tag ni...pasal ko x pernah kena tag & dapat award kan... lagipun ko dah nak sambung belajar...So encik s_p_0_n_g_e ...sila jawab tag aku ni...

~~~ Apizz~~~

Apizz lak..sama gak x pernah kena tag ngan dpt award kan...so jgn segan silu jawab tag ni ye...

~~~Put3 Mie~~~

Cik adik salwanee comel pun nak tag gak...padan muka!!! cuti lama sangat... hehe


Cukup ar 3 org je..aku x tau nak tag sapa lagi...

___Sekian___

10 comments:

n4sty¬¬d1r¬¬d3b1l said...

hi betty

]¦•¦[ ŋ3ŝŁ0 ]¦•¦[ said...

dir...wakakakak...kan koi dah cakap koi tipu...jgn caye weh....
wakakakaaaaa

Aku-Ida said...

ye2 aku caya.. ko suke gune nama betty sebab ko dulu suke tgok cite betty la fea kan.. sebabkan anatik betty tu pasal ko suke nama betty .. muahahaha..

terima kasih kerana mengembang kan montot aku yg sedia kembang ni.. hehehehe.. ooo kuat latah upenye dak ni..

]¦•¦[ ŋ3ŝŁ0 ]¦•¦[ said...

hahaha..caye pun...
tu la pasal aku suka no tgk citer tu...
hehehe...
aku no hal je kalo ko nak suh kembang2 kan lagi...
jap aku amik pam beskal...
wakakakaka

tu la pasal...latah...
nyampah tol...penat tau latah ni...

MieAmor♥ said...

haha..
pesal ko pggl aku salwanee nes!
tuh name panjg aku lar..
ce ko pggl yg pendek2 aje.. ringkas dan mampat!haha
ko pendiam dn pemalu rupanyerrr...hehe

]¦•¦[ ŋ3ŝŁ0 ]¦•¦[ said...

ntah ar mie...aku cam suka je panggil ko salwanee...panggil mie cam tak seswei je ngan ko...wakakakakka....

~PakKaramu~ said...

Salam kunjung

ChentaHati :-) said...

cumil nyer blog ni..suker2..i love pink very much..nk follow bleh?
ngee~

[yAN!e][pUTraJAya] said...

sila tag....jangan tak tag...
hehehe

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥


*********************************

ruffemo said...

nape nk cube berenti memblog?