I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, October 13, 2008

Video DownloadHelper

Video DownloadHelper ni berfungsi untuk capture video atau image file dari website yg host video seperti YouTube atau lain2.
Atau dgn kata lainnya..upload video terus ke komputer korang.
Addon Video DownloadHelper ni hanya untuk pelayar Mozilla Firefox

Klik sini untuk addon --> Video Downloadhelper
Akan keluar paparan seperti di bawah


Klik pada button Add to Firefox
Seterusnya akan keluar paparan seperti di bawah

Klik pada button Install Now


Selepas meng' Install' klik pada button Restart Firefox seperti kotak merah pada paparan di bawah.
Jangan bimbang jika korang sedang surf apa2 website
Dia akan recover balik web2 yang korang surf tadi

Selepas itu...akan muncul ikon baru pada skrin korang
Lihat paparan seperti di bawah


Pergi ke website yg host video seperti Youtube

http://www.youtube.com/

Search video yang korang nak
Klik kanan mouse pada tajuk video yg korang pilih
Klik pada Download videos from YouTube link(s)
Lihat contoh pada paparan di bawah

Harus diingatkan !!!
Klik pada tajuk2 di bahagian tepi sahaja
Lihat contoh seperti di bawah
Klik kanan mouse pada tajuk yg telah ditunjukkan dalam kotak merah dan anak panah


Selepas itu, dia akan download terus ke komputer korang

Video2 tadi akan tersimpan di dalam folder dwhelper seperti di bawah

Nah sekarang korang leh tgk video yg korang download dari komputer korang


:5:Selamat Mencuba !!!:40:

14 comments:

tin kosong said...

best²..makin ramai dah tau trick nih ek..tp lmbat skit cmni..tin tak suka menggu time nk upload download..tggu 3min megi nak masak..tggu awek dtg lmbat..suma jniz mnggu..tp trik ni best..tin pkai IDM jer..rajin tol ek..bila da trik g gtau truz..

]¦•¦[ ŋ3ŝŁ0 ]¦•¦[ said...

okekkkk tin..hehehe

dayah@yasha said...

wahahhha!!
wei! masyehhh!! aku rembat!!

]¦•¦[ ŋ3ŝŁ0 ]¦•¦[ said...

welkam nyah...hehe

••·.·¬¬ [C] [A] [T]¬¬ ·.·•• said...

erk...knp mesti ayat2 cinter =(

]¦•¦[ ŋ3ŝŁ0 ]¦•¦[ said...

~cat~
sbb sempena en3 mu ako wat... wakakakaaaa....padahal ako tak pernah tgk agi citer tu...walopun dah donlod ke laptop haku...ako still lom tgk citer tu...ngeh ngeh ngehhhhh........

A j u E said...

sila la tgk cite tu....
hehehe

]¦•¦[ ŋ3ŝŁ0 ]¦•¦[ said...

~ajue~

nanti2 la tgk...lom rasa nak tgk...kalo takde pape nak wat baru n3s tgk...hehe

»-((¯`»pGe46«´¯))-» said...

hye neslo...asl plz :">
ada aje dia trick baru...ni jelez neh..tunggu wa abes exam akan meletop blog wa..ahahahahaha...

pakai IDM syok gak bak kata tin kosong tuh...

kepada kucing kesayamanku...rindu kat dia..hehehe..bila leh ngedate agi..huhuhu...

fq88 said...

uish,mmg brguna btl bnda ni...dpt jugk ak rembt..mekasheh...

••·.·¬¬ [C] [A] [T]¬¬ ·.·•• said...

pe bnda la pge duk wat kontobesi dlm umah nes ni...dop tahu ke nes ni pnye pagai cm jadah :))

]¦•¦[ ŋ3ŝŁ0 ]¦•¦[ said...

~pge~
ko nak det ke hapa ngan cat tu gi men jejauh...syuh-syuhhh!!!

~fq88~
sama2...kaseh mu ku terima...
ngeh ngeh ngehhhh!!!

~[C][A][T]~
cat...sila bawak kucim jantan ni balik umah ko...dia miang nak bini ni...wakakakaaa...
eh...musim ngawan ke ni....???
kuang kuang kuanggg

••·.·¬¬ [C] [A] [T]¬¬ ·.·•• said...

bongok nes =)) siak ko =)) ckp cmtu kt bakal laki sepupu belah mak aku....=)) munguks......whawha...musin ngawan ke..x ke..tadop kaitan ngan dia wess=)):banghead::banghead::banghead:

eJump said...

kle x silap... ade lg 1 care senang nk download dri youtube... gune je RealPlayer 9... when u on looking the vid from youtube...the button will popup automaticly...then u can download....
btw, thx 4 sharing... ^^