I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, November 10, 2008

No Right Click !!!

Sebenarnya en3 ni dibuat untuk rujukan aku ...
Sekaligus aku leh kongsi ngan korang tentang No Right Click ni...
Oke...jom sama2 kita tgk...

Sila klik pada imej untuk lihat contoh !!!


Masukkan imej secara manual







Disable right klik tanpa paparan mesej






Disable Right Clik bersama alert/mesej






Satu baris amaran





***sila tambah \ untuk masukkan tanda '
contoh seperti don't --> don\'t


Buat mesej amaran dlm dua line.
Tambah
--> \n...






Buat mesej amaran kepada multiple line.
Tambah --> \n\n\n






Boleh tak buat dlm bentuk copyright© simbol dalam mesej box saya?
Ya, anda boleh !!!





  • masukkan kod2 tadi ke EDIT HTML MODE




Selamat Mencuba !!!

16 comments:

tin kosong said...

yang last sekali tin tak paham laaa...pastu fungsi dia saja² gak ka???maap soklan berterabor coz tin tak berapa paham laaaa..

mawaddah said...

aku sungguh xpaham :(

MieAmor♥ said...

mie langsung xpaham!!! :((

]¦•¦[ ŋ3ŝŁ0 ]¦•¦[ said...

~tin_kosong~

ya fungsi dia sama je,,hehe

~Mawaddah~
apa yg ko tak paham neh?
sila klik pada gambo sebagai contoh.

~mieamor~
aku lagi tak paham apa yg ko tak paham...
kan dah jelas tuh...
sila klik pada imej tu ye kalo nak tau keberkesanannya...

Dhada said...

Ada tak codes utk No Right Click tulisan ?

Eriyza said...

Bagus.
Nice tutorial. :D

»-((¯`»pGe46«´¯))-» said...

good tutorial miss neslo..good job...
teruskan memaparkan tips2 menariok agar dpt dicilok..wakakaka

]¦•¦[ ŋ3ŝŁ0 ]¦•¦[ said...

~dhada~
tulisan?camne tu?

~eriyza~
Maceh maceh....!!!
:tersipu-sipu malu:

~pge46~
maceh pge..:pipikemerah-merahan:

erk :|
menariok tu apa erk:-?
anda gagal di situ..wakakakakaaa

@LiYaNNuaR said...

thanks Neslo... nak torai lah...

@LiYaNNuaR said...

cuma nak tanya.. coding2 tsebut nak taruk kat area mana yek??? kurang paham la pulak... takut nak cuba2... huhuhu..

]¦•¦[ ŋ3ŝŁ0 ]¦•¦[ said...

~@liyannuar~
sama2 @liya :D
Sori en3 tu tak jelas..
n3s dah edit balik...
thanks ingatkan n3s...
pic terakhir tu lupa nak masukkan...

eus said...

x jadik!!!

eus said...

x jadik gakkk!!!!! uuWwwaaa......

nk wat yg right clik tuu... (jgn curik, nk kena lempang?)

[a][n][n][a] said...

salam nes... nape x jadik pun nk wat mcm tuh.. nak lock pic dr kene curik neh... :((

@LiYaNNuaR said...

fuhh... nasib baik jumpa balik tutorial nih... nanti nak notes yek... thanks for sharing Nes...

@LiYaNNuaR said...

erkkk... mcm ade poblemo jerkkk... Nes... plz check it... pasti ramai yg memerlukannya... huhuhu