I made this widget at MyFlashFetish.com.

Wednesday, December 17, 2008

Asas HTML

:1::5::40::2::17::14::42:

Ok..kali aku kembali ngan tips2 asas HTML untuk korang....
Sbenarnya dah lama en3 ni duk dlm draft aku...saje simpan...
Aku tau ramai yg dah tau tips ni....
Tapi bila buka blog ari ni...adik Aliya bertanya kat shoutmix aku...
Jadi tanpa segan silunya aku nak kongsi tips nih ngan beliau & ngan korang2 semua laa view blog aku ni...


membuat ayat berkelip-kelip




membuat ayat strike through





ni pula underline




Italic




bold




menjadikan link dibuka ke new window



Lihat contoh --> Google

hyperlink ke current window




Lihat contoh --> Natural Environment


meletakkan image secara manual




masukkan kod2 atas ni kat EDIT HTML



Selamat Mencuba !!!!!

:39::44::23::43::35::20::8:

14 comments:

desbliss said...

Errr....google ngan Yahoo manyak nak pakai staff..nk try apply x nes...hakhak.

Eh..pesal erk aku x pnah wat entry psl dunia cyber ne...adakah aku ini buta IT...kui3, klu bnar aku amat kemaluan okek...


NEs....tlg kc HTML coding utk kc blog aku ada api2 bila org tekan scroll mouse kt pic aku...?? moley x nes....

ingin tahu
ampang, selangor!!

desbliss said...

Ape daa aku taip...dah tekan ada scroll plak..=)) sgt malu ok atas kesalahan tatabahasa itu...

ingin tahu yg suda kemaluan
lokasi rahsia (tamo korang cr).

]¦•¦[ ŋ3ŝŁ0 ]¦•¦[ said...

erkkkk....
soklan mende ni?

sekian,
aku yg tak paham sepatah haram pun

sp0n63 said...

thanks nes..
jap nk test buat..
abis la blog aku pnuh kelip2 nie..
wakakakak

Missc0mot said...

heee...akak neS...heheee....
nak tnya...di0rg now ni sbuk pasal blog kne remove n abis seme ilang p0st2 dlu...cene ek
nak wat backup tuh?bley ker??
ada cr x?erkkkk...dh lri tjuk t0k c0mmnet ni snaya...erkkk..tkpe kn?

Lieya Lovato said...

thx yarhhh ;)

Dhada said...

Makasih utk info ini =)

]¦•¦[ ŋ3ŝŁ0 ]¦•¦[ said...

~sponge~
welcome...wat la sepan weh...
biar berkelip satu blog ko tu...
wakakakaka


~missc0mot~
sori lupa nak bagi link utk tutorial tu...nanti n3s bitau ye...

~Lieya~
welcome dear

~Dhada~
sama2....

rosesNtheboyz said...

hehehehe...


best best....

nak try gak...

DarabDua said...

gud post!
thanx!

]¦•¦[ ŋ3ŝŁ0 ]¦•¦[ said...

~ rosesNtheboyz ~

terai le...jgn x terai...
hehe

~ DarabDua~
welcome...
hehe

[yAN!e][pUTraJAya] said...

time kasih berkongsi pengetahuan cik neslo..

(^_^)

::_Yanie Putrajaya_::

EiNS said...

Kalo berminat tulis entry komputer bleh apply jd guest author kat JomPHP.com ;)

]¦•¦[ ŋ3ŝŁ0 ]¦•¦[ said...

~~~ yanie ~~~

welcome yanie ...

~~~EiNS~~~

ok thanks eins...nanti nes tinjau2 tempat tu...