I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, September 23, 2008

Memasang Emoticon Pada CBOX

Ok...kali ni nak kongsi cara nak masukkan smileys ke CBOX
Login ke http://www.cbox.ws/
Akan kuar paparan seperi di bawah...
klik
OPTION
Kemudian klik SMILIES

Akan keluar paparan seperti di bawah...
Sila masukkan URL imej yg korang nak guna
Dan jgn lupa masukkan code di ruangan code
contoh code :
---> :senyum: utk ikon senyum
---> :juget: utk ikon yg menari-nari & seterusnya

Klik NEW ROW utk menambah ikon korang.
Utk emoticon di CBOX, lebih dari 50 emoticon yang boleh korang masukkan.
Tak perlu upgrade akaun...
Hebat bukan...
Selepas meng ADD ikon sampai lebam biji mata...
Jangan lupa Klik button

kalo tak klik sini..sia2 laaa korang meng'add ikon2 korang sampai lebam ...wakakakaa
Boleh dapatkan emoticon2 di PHOTOBUCKET atau IMAGESHACK atau mana2 web emoticon yg korang jumpa.
Seboleh-bolehnya sila host imej sendiri. Direct link tak digalakkan bimbang imej tidak keluar.

Ok..sampai sini saje...
Harap Encit Qeram yg bertanya berpuas hati ngan en3 n3sl0 kali ni.


Selamat Mencuba !!!

7 comments:

♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥ said...

lalaalaaa...jln sini pulark...hik hik...adeshh sowi ar...sh0utmix da kene blok haha...

yeahh pasni leh pasan smilies kat cbox lak..thnx..hehe..:">

]¦•¦[ ŋ3ŝŁ0 ]¦•¦[ said...

sila2..jgn segan2 pasang...leh haku wat onar kat sinun lak..hehe

a Q r a m said...

neslo comel..neslo cun..neslo lawa...neslo lalalala~~



p/s: nk amek ati neslo nih

]¦•¦[ ŋ3ŝŁ0 ]¦•¦[ said...

cesss....kalo ko hamek ati haku...haku nak pakai hati hape nanti qeram wehhhh....

a Q r a m said...

ape kata kita saling bertukar hati?

]¦•¦[ ŋ3ŝŁ0 ]¦•¦[ said...

wahhhhhh...ada hati nak tuko2 hati...
auwww...tak rela haku...takpe2..nanti aku terai cari hati batu ke..hati lembu ke....sebagai ganti...huhuhu

zilladilla said...

thks..ha...dah tahu dah..thnks..k baru belajar buat bloggg..thnks..alot...